The Ferret blogs about MOSX/iOS and Linux. Being a curious animal he sometimes strays a little.
Sunday, 11 January 2009
Ipodapplikationer2
iPod-applikationer
Min förstasida på iPod:en ser för tillfället ut som på bilden men jag är nyfiken som en iller och kan inte låta bli alla möjliga applikationer som jag hittar så det blir rätt många och lite snedvridet att kika på vilka som just nu ligger på mina två första sidor. Första sidan är dock signifikant för det är ändå till största delen applikationer som jag fastnat för eller verkligen vill testa som ligger där. Med genväg till förstasidan når man dessa snabbast.
Förstasidan:
Yammer; gränssnitt till Yammer.
IM+; chattprogram, mest till Google Talk men jag använder den även till ICQ och den kan prata en mängd chattprotokoll.
NetNewsWire; för RSS-flöden, allt från applebloggar till XKCD och SPQR Blues.
Evernote; synkroniserar anteckningar mellan datorer och iPod:ar, synkroniserar även foton och PDF:er och gör textanalysering av bilder så man till exempel kan fota sina visitkort och ladda upp dem och sedan kunna söka fram fotot av visitkortet med hjälp av namn, företag eller annan text på det. Textanalysen fungerar väldigt bra och tar det mesta förutom svenska tecken.
iDiary; lösenordsskyddad dagbok. Det går lite upp och ned med att skriva i den men både för min egen skull och för jobbets skull är det inte så dumt att skriva lite stödord för varje dag.
SaiSuke; kalender för lokal synkronisering av Google Calendar, inte helt klockren i synkroniseringen tycker jag. Det är inte alltid ändringar i programmet slår genom i googlekalendern.
iBlueSky; mindmapprogram, jag har inte använt det så mycket men inbillar mig att jag kan behöva det ibland så det har fått ligga kvar.
TimeMgrPro; tidsstatistikprogram, man klickar i programmet när man påbörjar en ny typ av aktivitet och sedan kan programmet visa statistik på hur mycket man sysslat med det ena eller det andra de senaste sju dagarna eller de senaste 30 dagarna. Ganska lätt manövrerat men man ska tänka på att inte ha för många olika typer av aktiviteter och fundera över vad man vill veta (till exempel hur mycket man jobbat, sovit och rest).
Briefcase; program för nedladdningav filer till iPod:en. Kan logga in via SSH på Linux/Unix (inkl MOSX). När man loggat in kan man bläddra bland filerna grafiskt och sedan ladda ned filer till IPod:en om man vill kunna läsa dem utan internetuppkoppling.
iStorage; liknar Briefcase fast kan prata med till exempel Mobile Me och har en webbläsare för att surfa till filer.
OneDisk; liknar Breifcase fast den pratar med ett antal nättjänster som Mobile Me, Box.net och MyDisk.
AirSharing; en liten webdavserver med dokumentvisare för ett antal format. När programmet är i gång kan man via en webbläsare lägga filer på och hämta filer från iPoden. Filer som ligger i AirSharing på iPod:en kan läsas via programmet om det inte är några ovanliga format.
Klocka; använder den mest för att tima hur länge kaffet ska dra.
Inköpslista; ett litet program där man kan göra en inköpslista och bocka av varorna efter hand i butiken. Programmet sparar inmatade varor så när man ska göra en lista kan man välja att visa de senaste eller de vanligaste varorna eller varorna i alfabetisk ordning. De visade varorna kan läggas till med ett klick i stället för att skriva in hela varan. Med några klick kan man även lägga till mängder på varorna.
Twitterific; program för att läsa på Twitter och för att skicka upp meddelanden till Twitter.
Twitterfon; program för att läsa på Twitter och för att skicka upp meddelanden till Twitter.
TouchTerm; SSH-klient.
Andra program jag använder:
ICA Banks iphonewebbgränssnitt sparat som en applikation.
App Store; hitta nya program och uppdatera de gamla.
Reign of Sword; ganska kul turbaserat strategispel i senmedeltida miljö.
Fieldrunner; ett ''tower defense''-spel. Spelaren sätter uppförsvar utifrån sina resurser och med jämna mellanrum kommer fienderna och försöker ta sig tvärs över banan. Ju bättre man försvarar sig desto mer resurser får man och vid tjugonde fienden som slinker förbi har man förlorat. Det finns två banor; ett fält där de springer från vänster till höger och en där de både kommer från vänster och uppifrån. Det finns också två olika lägen; ett med 100 rundor och ett evighetsläge. I båda samlar man poäng men i det första har man bara ett begränsat antal rundor på sig. Det finns tre svårighetsgrader och fienderna som försöker ta sig tvärs över banan varierar under spelets gång i tålighet, vilka vapen de tål bäst, hastighet med mera så det blir gradvis svårare och svårare för varje runda.
BookZ; en eläsare med möjlighet för nedladdning av bland annat textfiler.
Stanza; en eläsare med möjlighet för nedladdning av bland annat textfiler.
eReader; en eläsare med möjlighet för nedladdning av bland annat textfiler.
Bookbag; ett program för att ladda ned PDF:er från Safari books online så man kan läsa dem på iPod:en.
1Password; synkronisera krypterad och lösenordsskyddad lösenordsförvaring mellan iPod och olika datorer. Programmet kan inte tillhandahålla lösenord åt till exempel Safari på iPod:en (men på datorer kan den det) men man kan slå upp alla sina lösenord på iPod:en i fall man glömt något.
Jag testar även lite olika referensprogram för VI, Emacs, olika jargonger,akronymer ordböcker med mera.
Subscribe to:
Posts (Atom)